Zdeněk Třos

zdenek.tros@pirati.cz

Bio

Zdeněk Třos (* 15. prosince 1981) je členem Pirátské strany. V Rožnově bydlí takřka celý život. Je jednatelem a majitelem společnosti Mexia s.r.o.

V komunální politice chce prosadit více zeleně ve městě, mj. i na střechách a fasádách průmyslových a komerčních budov. Chce také prosadit vybudování družstevních bytů s pomocí města pro občany Rožnova a postavit celoroční krytou tržnici. V neposlední řadě by rád více propojil rožnovské podnikatele díky networkingovým akcím. Avšak vizí má více….

Vystudoval Hotelovou školu ve Frenštátě p.R. s ukončením maturitní zkouškou. V průběhu studia úspěšně reprezentoval školu v gastronomických soutěžích. Po střední škole studoval na jazykové škole angličtinu. Poté odcestoval do UK na vzdělávací pobyt.

V roce 2004 začal podnikat jako obchodní partner pro společnost Eurotel - později Telefónica O2. Zde do roku 2014 vedl početný tým, který se staral o firemní zákazníky. Od roku 2014 dodnes jeho společnost Mexia provozuje nápojové automaty na čerstvou pomerančovou šťávu. Ve spolupráci s grafikem a programátory také vyvíjí hru pro virtuální realitu.

Ve volném čase se věnuje florbalu, kiteboardingu, snowboardingu, cyklistice a turistice.